19:15

FC Fyrklövern

Referat: Sjövalla FK (Div 7) - FC Fyrklövern (Div 6)

Inramningen var magnifik, bra laddning i omklädningsrummet, många spelare i truppen och hemmaplan! Det kunde väl inte bli bättre?!

Domaren var legendaren Uffe, som dömt många av oss sedan vi var småbarn (och vissa inte ens födda!:). På andra sidan plan stod FC Fyrklövern med sina snyggt designade matchtröjor som numera huserar i division 6. efter en serieseger på promenadmanér 2020 med 9 vinste roch 1 oavgjord. 0 förluster.

Matchen börjar. Freddan gör 1-0 på en välriktad... chip... skott... ja, vad det nu än var, efter 1 minut! Bra tempo från vårt håll där vi varvar genomskärare, att rulla boll och svepande passar. Mycket styrs från John och Kanne. Vi spelar vårt spel och det känns väldigt tryggt, både bakåt och framåt. Undertecknad fick åter rycka in i målet, och dom lägen som skapades skapade man väl lite genom att jag försöker anamma mitt forwardsspel, som målvakt....:) 2-0 kommer genom en snygg upprullning som avslutas av Freddan i öppet mål. 3-0 kommer innan halvlek då Oskar S rundar målvakten och rullar in den. Noterbart är 3(!) assist från Kappelin, som ju under sin sejour som utlandsproffs gick under namnet 'assistkungen', något underteckad inte fått smaka på då han mest rakat in mina risiga avslut på senaste tiden... Vilket jag iofs inte ska klaga på;)

Vi roterar i truppen, Oskar S tar på sig målvaktsstället och 7 nya fräscha spelare entrar plan för oss. Oskar B fortsätter sin glödheta målform! 4-0 kommer signerat vad jag nästan skulle definiera ett självmål men Oskar överaskar mplvakten med sitt avslut, och målvakten gör någon form av panterrörelse/TV-räddnng, och fipplar in bollen i eget mål. 4-0! Oskar B ordnar sedan fram en egen straff som han säkert, 5-0! Motståndarna decimeras till 10 man. Publiken började gå hem.Och här slutade vi spela fotboll. Här ser man uppenbart att alla lag kan slå alla, bara man har rätt inställning. Det är 25 minuter kvar på matchuret när Fyrklövern gör 5-1.

25 minuter senare blåser domaren av, vinst, slutresultat 5-4, och man kan inte annat än att känna att det kunde slutat med både ett lika resultat och även en förlust. En match där vi fullständigt kör över motståndarna i 65 minuter, för att komma undan med blotta förskräckelsen.

Sista 25 är under all kritik. Att ta med oss är att det fortsatt känns helt ohotat defensivt första halvlek och vi är otroligt kreativa och rullar boll offensivt. Även starten på andra är väldigt inspirerande! Det är otroligt kul att spela fotboll i detta laget helt enkelt! Det vi tar med oss är att vi inte kan gå ut med en halvhjärtad inställning, det höll på att kosta oss segern. Hatten av till Olle, John, Bashir och Daniel G som jag tycker gör riktigt fina insatser idag (Skulle nog kunna nämna 4-5 till här, vi är bortskämda:)!

5-4, fortsatt idel vister 2021, låt oss fortsätta så!!!! Och ja, för den som undrar, vi kommer återgå till ost fralla Sjövalla, sorry Kanne;) Kul med publik idag också!